Niet-partijgebonden leden van Hart voor Veghel wordt onderdeel Team Meierijstad

Samenwerkingsverband Hart voor Veghel neemt afscheid van de Veghelse politiek. De gemeente Veghel heeft besloten om per 1 januari 2017 op te gaan in de fusiegemeente Meierijstad. Voor Hart voor Veghel komt daardoor een einde aan haar bestaansrecht. Sinds de oprichting in 2001 heeft Hart voor Veghel bestaan uit een samenwerking tussen PvdA, GroenLinks, D66 en niet partijgebonden leden.

Omdat de ‘bloedgroepen’ hebben besloten zelfstandig verder te gaan in de gemeente Meierijstad, heeft Hart voor Veghel besloten op te houden met bestaan per 1 januari 2017 en waarbij de niet partijgebonden leden verder gaan onder Team Meierijstad. “Hart voor Veghel heeft altijd als een sterk progressief blok kunnen opereren mede door de loyaliteit van onze leden. In al die jaren hebben we als een partij altijd met één stem gesproken. Wij danken al onze leden van de verschillende herkomsten voor de zeer prettige samenwerking”, zegt voorzitter Harrie van Boxmeer.

Partij van de Arbeid-leden gaan verder in PvdA Meierijstad, D66-leden gaan verder in D66 Meierijstad, GroenLinks leden gaan de komende periode niet verder in Meierijstad, en niet partijgebonden leden gaan verder in Team Meierijstad.

Team Meierijstad zal de belangen van de inwoners onafhankelijk van de landelijke en provinciale politiek behartigen. Voor iedereen uit de hele gemeente Meierijstad: in alle 13 kernen.